دلایل کشیدن دندان

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد. یکی از دلایل بسیار رایج آسیب دیدگی شدید به دلیل ضربه یا پوسیدگی است که دیگر قابل ترمیم نیست.

دلایل دیگر عبارتند از:

ارتودنسی: گاهی اوقات دندانپزشکان دندان‌ها را می‌کشند تا دهان را برای ارتودنسی آماده کنند. هدف از ارتودنسی مرتب کردن دندان‌ها و تراز کردن آن‌ها می‌باشد که اگر دندان‌ها برای دهان شما بزرگ باشند ممکن است امکان پذیر نباشد. بنابراین اگر دندانی مانع از حرکت سایر دندان‌ها در لثه شود دندانپزشک کشیدن آن را توصیه می‌کند.

عفونت: اگر پوسیدگی دندان به پالپ دندان برسد(پالپ دندان مرکز دندان حاوی اعصاب و رگ‌های خونی است) باکتری‌های موجود در دهان می‌توانند وارد پالپ شوند و منجر به عفونت شوند. اغلب اوقات این مشکل با درمان ریشه(عصب کشی) قابل درمان است ام اگر عفونت آنقدر شدید باشد که آنتی بیوتیک‌ها یا عصب کشی قادر به برطرف کردن عفونت نباشند، ممکن است برای جلوگیری از گسترش عفونت به دیگر نقاط  نیاز به کشیدن دندان باشد.

بیماری‌ پریودنتال (لثه): اگر بیماری لثه(مثل عفونت بافت‌ها و استخوان‌هایی که دندان‌ها را احاطه کرده و باعث ثبات دندان میشوند) باعث لق شدن دندان‌ها شده باشند، ممکن است دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان‌ یا دندان‌های در ناحیه آسیب دیده باشد.

مراحل کشیدن دندان

جراح دندانپزشک کشیدن دندان را انجام می‌دهد. قبل از کشیدن دندان، دندانپزشک به شما داروی بی حسی موضعی تزریق می‌کند تا ناحیه‌ای که دندان را میخواهد بکشد را بی‌حس کند، اگر دنداننهفته باشد، اگر دندان نهفته باشد، دندانپزشک لثه و بافت استخوانی را که روی دندان را پوشانده را جدا می‌کند و سپس با استفاده از فورسپس، دندان را گرفته و به آرامی آن را به جلو و عقب تکان می‌دهد تا از استخوان فک و رباط‌هایی که آن را در جای خود نگه می‌دارد به آرامی چدا کند. گاهی اوقات، دندانی که به سختی جدا میشود در این صورت باید دندان را شکست و سپس آن را کشید. هنگامی که دندان کشیده شد، معمولا لخته خون در حفره‌ی آن ایجاد می‌شود.

دندانپزشک گاز دندانپزشکی را در حفره ایجاد شده قرار می‌دهد و از شما می‌خواهد که آن را گاز بگیرید تا خونریزی را متوقف کند. بعضی مواقع دندان پزشک برای بستن لبه‌های لثه ای که باز شده در محل کشیدن دندان چند بخیه می‌زند. بعضی مواقع در اثر از بین رفتن جزیی یا کلی لخته خون در سوکت دندان پس از کشیدن دندان استخوان در معرض هوا قرار می‌گیرد و بهبودی به تعویق می‌افتدکه به این حالت درای ساکت (حفره خشک) می‌گویند، در این مواقع دندانپزشک یا جراح دهان  شما ممکن است سوکت را با ژل دارویی یا خمیر و پانسمان‌های دارویی ببندد تا لخته خون چدید تشکیل شود.

قبل از کشیدن دندان چه چیزی به دندانپزشک خود بگویید؟

  • مشکلات قلبی و عروق (نقص مادرزادی قلب، استفاده ار بالون و …)
  • اختلال در سیستم ایمنی
  • بیماری‌های کبدی
  • مفصل مصنوعی (تعویض مفصل ران و….)
  • سابقه اندوکاردیت باکتریایی

توصیه های بعد از کشیدن دندان

  • داروهایی که توسط پزشک تجویز شدند را حتما تا زمان تعیین شده مصرف کنید.
  • پد گازی را که دندانپزشک جای دندان کشیده شده قرار داده را محکم گاز بگیرید تا از خونریزی ناشی از کشیدن دندان کاهش پیدا کند و لخته در حفره دندان ایجاد شود. در صورت دریافت گاز اضافه از پزشک آن ها را قبل از آغشته شدن کامل با خون عوض کنید.
  • کمپرس یخ( در صورت نداشتن، یک کیسه یخ) را بلافاصله بعد از کشیدن دندان در محل انجام جراحی قرار دهید تا تورم ناشی از آن کاهش یابد. هر ده دقیقه یک بار این کار انجام دهید.
  • تا ۲۴ ساعت بعد از کشیدن دندان در صورت امکان استراحت کنید و فعالیت خود را تا یک الی دو روز بعد از جراحی تا حد امکان کاهش دهید.